fbpx

90 minutters samtale om skilsmissen

Skilsmisse coaching er en fleksibel, målrettet proces designet til at støtte, motivere og guide folk, der går gennem skilsmisse.

Skilsmisse coaching er til for at hjælpe folk med at tage de bedst mulige beslutninger for deres fremtid, baseret på deres interesser, behov og bekymringer.

En Livsindsigt coach er uddannet til at hjælpe dig med at besvare de spørgsmål, der forhindrer dig i at komme videre, fra hvor du er i dag.

En af de ting, som skilsmisse-coaching hjælper med, er det store spørgsmål om at vide, hvornår og hvis du skal blive skilt.

I arbejdet med en coach omkring relationer og skilsmisse, er et af de første skridt at se på den forvirring der opstår: chokket og stresset ved tanken om skilsmisse og oplevelsen af at være i skilsmisseprocessen.

Læs også Skilsmisse coaching for mænd

Skilsmisse-coaching tager fat på den overvældende følelse af frygt for hvordan vi skal klare os økonomisk, og hvad er vil ske med vores børn.

Skal du overhoved skilles eller er der andre veje at prøve, først?

Hvordan fortæller du børnene (der helt sikkert ved mere, end du har mistanke om)?

Hvordan navigerer du splittelsen med din partner, der går fra ægtefælle til medforælder?

Hvordan kan du håndtere en ex-partners konfliktsøgende kommunikation?

Hvordan kan du arbejde for, at børnene ikke bliver ofre for jeres konflikt og påvirkes af det, resten af livet?

Tilbud lige nu: 30 minutters gratis videoopkald

Skilsmissen er én ting, og helbredelsen begefter en anden.

Bedringsvejen efter en skilsmisse kan være lang. Her er nogle forslag til hvad du kan gøre for at tage dig igennem skilsmissen.

Hvordan står du stærk igen efter skilsmissen?

 1. Acceptér, at det er okay lige nu at ikke have alle svarene.

  Dit job er at begynde at lære hvad der er muligt i dit liv efter skilsmissen.

 2. Undgå at træffe radikale beslutninger i mindst et år efter din skilsmisse.

  Tillad dig selv at gå på selvopdagelse og finde ud af, hvem du er, efter skilsmissen. Det kan være, at du lærer ting, du ikke vidste om dig selv. Så giv dig selv noget tid, før du flytter til Spanien – det kan være at du ender med at ønske, at du lige var flyttet 100 meter ned ad gaden.

 3. Tilgiv dig selv, hvis du er bange.

  Frygten for hvad der vil ske, er helt naturlig. Tillad dig selv at føle frygten – find professionel hjælp hvis du har brug for det.

 4. Lav en liste over dine allermest kritiske økonomiske spørgsmål.

  Ved du, hvor du står i dag? Hvad er dine aktiver og hvor meget gæld har du? Hvad er dine økonomiske mål på kort sigt?

 5. Hjælp dine børn med at klare sig igennem skilsmissen.

  Børn kan overraske med deres modstandsdygtighed og modenhed. De kan også blive indelukket og vrede, så meget at det bekymrer dig. Forstå, at dine børns vej gennem skilsmissen ikke er den samme som din. De vil ikke se eller føle det samme som dig.

 6. Forstå, at du sørger (eller at du kommer til det på et tidspunkt), og at det er din egen vej til skilsmissegendannelse.

  Sorg er den normale og naturlige reaktion på tab. Selvom du måske ikke føler, at du sørger over tabet af din tidligere partner, vil du måske sørge efter tabet af de drømme, som du havde i dit liv. Husk at anerkende ALLE følelser som normale og acceptable.

 7. Indse at en skilsmisse tager tid, før den er overstået.

  Selvom ingen kan sige hvor lang tid det kræver at komme over en skilsmisse – det kan være halvandet år eller fem år – så ved vi at det kræver handling og intention. Du er nødt til at gøre noget. Find ud af hvad der er vigtigt for dig, lav en aftale med dig selv, og følg din handleplan for at få skilsmissen overstået, både praktisk og emotionelt.

90 minutters samtale om skilsmissen
90 minutters samtale om skilsmissen